Studieweekend Weg van de Tora

24 t/m 25 nov 2023
14:00
Activiteiten
Fredeshiem
Thema: Het boek Ruth
Studieweekend Weg van de Tora

UITNODIGING

Tijdens het studieweekend verdiepen we ons in verschillende facetten van het boek Ruth. Op het eerste gezicht kan dit verhaal een beetje zoetsappig overkomen. Iedereen is braaf en doet wat van haar of hem wordt verwacht. Maar bij nadere lezing worden onvermoede diepten zichtbaar en blijken de karakters van de hoofdpersonen gecompliceerder dan aanvankelijk leek. We maken zoals gewoonlijk gebruik van klassieke en moderne joodse commentaren, met deze keer ook een grote bijdrage van vrouwelijke commentatoren.

Het studiemateriaal over Ruth wordt van te voren aan de deelnemers opgestuurd. De bundel Weg van de Tora 8, waar dit materiaal een onderdeel van is, is tijdens het weekend verkrijgbaar (€ 10,00).
Het weekend staat onder leiding van drs. Dodo van Uden (theologe, gespecialiseerd in Oude Testament en rabbijnse literatuur) en mw. Rini Bekkers (pastoraal werker). Beiden zijn lid van de Commissie Doopsgezinden en Jodendom.

Tijd: vrijdag 24 november, start 14.00 uur t/m zaterdag 25 november, afsluiting 14.00 uur. Plaats: Buitengoed Fredeshiem, Eiderweg 2, Steenwijk-De Bult. www.fredeshiem.nl

Kosten: € 149,- p.p. (tweepersoonskamer); € 164,- p.p. (eenpersoonskamer), inclusief overnachting, ontbijt, lunch, diner, koffie en thee. Aanmelden en/of informatie: 0521 53 51 00; info@fredeshiem.nl

Ook belangstellenden die niet aan een of meerdere van de vorige studieweekends hebben deelgenomen zijn van harte welkom.

De 8 delen in de serie Weg van de Tora zijn te bestellen als E-book of Print on demand Weg van de Tora, bij de ADS (020-6230914 of ads@doopsgezind.nl. De kosten per deel zijn € 10.
Via Proefboekje Weg van de Tora kunt u een gratis proefboekje downloaden.

De serie Weg van de Tora wordt uitgegeven door de ADS, op initiatief van de Commissie Doopsgezinden en Jodendom. Deze ADS-commissie heeft als doel de bestudering van Oude Testament en Jodendom binnen de Broederschap te stimuleren. Zij doet dat o.a. door het verzorgen van studiemateriaal voor bijbelgroepen. De Tora is in de christelijke traditie dikwijls gezien als ‘de wet ‘, waarmee de werkelijke betekenis als ‘onderwijzing, lering ‘uit het oog werd verloren. Je zou kunnen zeggen, men raakte hierdoor ‘weg’ van de Tora. De bedoeling van de serie Weg van de Tora is bij te dragen aan het dragen aan het terugvinden van de oorspronkelijke betekenis van de Tora: een wegwijzer voor het leven.